Adalet Bakanlığı bünyesindeki Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü aralıklarla kamuoyuna idare memuru, idare memuru öğrencisi alımı ilanı yayımlamaktadır ki geçtiğimiz günlerde de CTE tarafından idare memuru alımına yönelik bir duyuru yapıldı. Buna göre idare memuru kadrosu ülkemizde çok sık duyulan bir pozisyon olmadığı için idare memuru üniforma giyer mi haberimizi sizler için sunduk. İdare memurları ne iş yapar, idare memurları üniforması nasıldır, idare memurları nasıl giyinir sorularını yanıtlıyoruz.

İdare Memurları Üniforması

İdare memurları amiri bulumayan kurumlarda müdürlük görevi yapan bir pozisyon olarak bilinmektedir. Bu sebepten dolayı idare memurları üniforma değil takım elbise giymektedir. Pek çok kurum idare memuru alabiliyor ancak genel olarak Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü idare memuru alımı gerçekleştirmektedir. Burada düzeni, planı ayarlamakta olan idare memurları ilerleyen dönemlerde resmi olarak müdür olmak için de müracaatlarını gerçekleştirebilir.

İdare memuru müdürü olmayan kurumların amiri olarak görev alan sorumlulardır. İlgili kurumda görev yapmakta olan tüm personeller kurumun amiri olarak idare memuruna danışma gerekli raporları ona vermek ile sorumludur. İdare memurları alımında öncelikle öğrenci alımı ilanı açılmakta ve öğrencilik süresinde adaylara idare memurluğu hakkında bilgi verildikten sonra atamaları gerçekleştirilmektedir. Adalet takım elbise ile görevlendirildikleri kurumlarda istihdam etmektedir.

Editör: TE Bilisim