Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop açıklamasında idam cezasının çok sınırlı olarak bazı suçlara getirilmesinin uygun olacağını ifade etti. Bu kapsamda Milliyetçi Hareket Partisi Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ilk gündeme getirmişti. Mustafa Şentop açıklamasında kamuoyunun gündemine gelen bir konu hakkında son dakika açıklaması yaptı. TBMM'de bu konuda bir çalışma yapılıp yapılmayacağı belli olacak.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP İDAM CEZASI AÇIKLAMASI;

TBMM Başkanı Şentop açıklamasında; "Çok sınırlı olarak belli suçlara mahsus olmak üzere idam cezasının bulunması gerektiği kanaatindeyim. Bunlardan bir tanesi eski tabirle teamülden, tasarlayarak adam öldürme, vahşice insan öldürme suçları bir de küçük çocuklara karşı işlenen cinsel suçlar çerçevesinde sadece bunlarla sınırlı olmak kaydıyla idam cezasının olması gerektiğini düşünenlerden birisiyim." dedi.

Devlet Bahçeli idam cezası için yeniden hukuk mevzuatına alınmasını iğrenç ve ilkel suçların işlenmesini caydırabileceğini ifade etti. Bahçeli sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda dış gündeme dair bazı değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin hukukun yanında ve zalimin teröristin müsteblini karşısında olduğunu aktardı. Uluslararası hukuk çerçevesinde husumet ve hıyanete tavizsiz müdahale hakkının devlet egemenliğini çıkarları gereği olacağını aktardı.

İDAM CEZASI GELECEK Mİ?

TBMM'de bu konuda bir çalışmanın yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Bilindiği gibi 1984 yılından beridir ölüm cezası uygulanmıyor. Fiili olarak 2001 yılında idam cezası kaldırıldı. 

Editör: TE Bilisim