İçişleri Bakanlığı bünyesinde Türkiye genelinde nüfus ve pasaport işlemleri ile ehliyet işlemleri gibi hizmetler Nüfus Müdürlükleri tarafından gerçekleşiyor. NVİ memur alımları gecikti. Mart ve Nisan aylarında beklenen ilanlar ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. 2019 yılında 1.170 personel alımı daha yapılması belendiğini daha önce de aktarmıştık. Peki bu alımlarda ilan ne zaman açıklanacak? Başvuru eğitim şartları, KPSS şartı ve yaş şartı nedir?

2018 yılında bin 117 memur alımı İçişleri Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden yapılan başvuruların ardından 25 Temmuz tarihinde başvuru sonuçları açıklandı. Adaylar sözlü sınava katılarak, asıl ve yedek adaylar belli oldu. 2019 yılında yine içişleri bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden online olarak başvuru yapılabilmesi beklenirken, daha öneki ilanlarda olduğu gibi beklenen başvuru şartları ise şu şekilde olabilecek;

BAŞVURU ŞARTLARI;

Başvurularda 657 sayılı kanunda 48. maddedeki genel şartları taşımak gerekli olacak. Eğitim düzeyinde en az ön lisans mezunu olmak, Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'den  P93 puan türü esas alınacak. Lisans mezunları için ise P3 puanı esas alınacak. Sözlü sınava girebilmek için kpss puan sıralamasından 5 katı kadar aday belirlenecek. Yaş şartında ise en fazla 35 yaşını geçmemiş olan adaylar bu sınavlara katılabilecekler.

E-Nüfus Sendikası Başkanı Ali Kart Nüfus Müdürlüklerinde iş yoğunluğunun giderek artması sonucu personel istihdamlarının önemli hale geldiğini aktardı. Nüfus personeli atamaları için Türkiye genelinde 5 bin yeni personel alımına ihtiyaç olduğunu sözlerinde aktardı.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNDE ÇALIŞAN MEMURLARIN GÖREVLERİ;

Nüfus memurları aile cüdanı nüfus cüzdanlarını düzenler ve nüfus olaylarını aile kütüğüne işlenmesinde görev alırlar. Buna göre ailede yeni doğumların ve vefatların nüfus müdürlüklerince yeni işlemlere tabi tutulması gereli olabilmektedir. Nüfus kayıt örnekleri her ne kadar e-devlet üzerinden çıkartabilecek ise de e-devlet şifresi olmayan vatandaşlar içinde resmi evrak vermektedirler. Ehliyet ve pasaport gibi bir takım görevleri de bulunan Nüfus memurlarının yeni istihdamları ile ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim