İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı resmi sosyal medya hesabından ”Bugün Reuters kaynaklı “Türkiye’de sokağa çıkma yasakları gelebilir” haberi tamamen asılsızdır. Daha önce de söylediğimiz gibi sahte genelgelere, isimsiz kaynaklara ve manipülatif haberlere itibar edilmemelidir” açıklamasını yaptı.

Neler Olmuştu?

Öğlen saatlerinde ajanslara düşen ve sosyal medyada tartışılmaya başlayan konulardan bir tanesi bugün sokağa çıkma yasakları oldu. Reuters tarafıdan ortaya atılan iddia ile virüs rakamlarının gerçekrten 5 kat daha az gösterildiği ve bu durumlar neticesinde birkaç hafta içerisinde sokağa çıkma yasağının ilan edilmenin masa olduğu belirtildi. İlgili konu tüm sosyal mecralardan konuşuldu kimilerin haberi desteklerken kimileri haberi desteklemedi. Türkiye'nin sıcak gündemi başlıkları arasına girmesi üzerine İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı tarafından konu hakkında resmi açıklama yapıldı. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı tarafından yapılan açıklama ile ilgili haberin asılsız olduğu, İçişleri Bakanlığı gündeminde her hangi bir sokağa çıkma yasağının düşünülmediği öğrenildi.

Özellikle Fransa başta olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde sokağa çıkma yasakları resmen başladı. Bu tip haberlerin artması üzerine Türkiye'de de sokağa çıkma yasağı olacak mı konusunda çok sayıda vatandaş her gün yeni aramalar yaparak gündemi takip etmeye devam ediyor.