İçişleri Bakanlığı bünyesinden yapılan açıklama ile birlikte Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesine bekçi alımı yapılacağı açıklanmış ve bu açıklama ile birlikte pek çok vatandaşın başvuru yaptığı belirlenmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gündeme ilişkin yapmış olduğu açıklamalar esnasında yapılan Bekçi alımlarını da değinerek bu zamana kadar olan başvuru sayısını açıkladı. 8 bin bekçi alımının devam ettiğini ve 1 Nisan gününe kadar da alımların devam edeceğini söyleyen Bakan Soylu şuana kadar 8 bin kişi alınacak olan Bekçi alımı şimdiye kadar 200 bine yakın başvuru yapıldığını ifade etti.

Süleyman Soylu'nun Resmi Açıklaması

Bekçilerimizin alımı ile beraber sahada olumlu yansımalarını gördük. Özellikle bekçilerimiz, çevik kuvvetimiz, narkotiğimiz ve tüm birimlerimiz ile birlikte Ankara mala karşı işlenen suçlar ve evden hırsızlık olaylarında 2017’de ilk beşteyken, tedbirlerimiz ve tüm arkadaşlarımızın gayreti ile 2018’de mala karşı işlenen suçlarda otuz altıncı, evden hırsızlıkta ise en iyi ikinci sıralamaya gerilemiştir. Türkiye’deki bütün hırsızlık olayları sayısı ise 2017’den 2018’e yüzde 20,1 azalış göstermiştir. Organize suç çeteleri ile de büyük bir mücadele içindeyiz. Bu çetelere yönelik operasyonlarda 2017 yılında yakalanan şüpheli şahıs sayısı 100’dü, bu sayı 2018 yılında 364’e yükselmiştir"

Başvuru Detayları

Ankara Çevik Kuvvet Müdürlüğüne yapılacak olan başvuru ile iligli olarak İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenen başvuru şartları şu şekildedir; " T.C. vatandaşı olmak, en az lise veya dengi okul mezunu olmak, en az 167 cm boyunda olmak, beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak, askerlik görevini bitirmiş olmak, başvuru yaptığı il sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet ediyor olmak, ağır haips cezasına çarptırılmamış olması, memuriyete engel bir durum bulunmaması" adaylardan istenilen şartlardan bir kaçıdır. Başvuru şartlarına uymayan adayların başvuruları geçersiz sayılacağı bildirilmiştir. 

Editör: TE Bilisim