İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğüne Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları yapılacak.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından ilan edilecek olan 10 bin 500 bekçi ilanı için kadro ihdası geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanlığı kararı resmi gazetede açıklandı. Adaylar yeni gelecek ilanların duyurulmasını beklerken, başvuru şartlarında; yaş ve askerlik şartlarının esnetilmesini istemekteler.

BAŞVURU ŞARTLARI ESNETİLİR Mİ?

772 sayılı kanuna göre istihdam edilen bekçilerin başvurularda, adayların gerekli olan yazılı ve fiziki yeterlilik sınavından başarılı bir şekilde tamamlamaları gerekmektedir. Yazılı sınavdan 100 üzerinden en az 50 ve üzeri puan alanlar başarılı olacaklar. Fiziki sınavdan ise 60 ve üzeri puan almış olmak gerekmektedir. Sözlü sınavdan en az 70 ve üzeri alan adaylar başarılı olacaklar. Adaylar daha sonra sağlık kontrollerinden geçmekteler. Yazılı sınavda Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür konularından sorular sorulmakta. Adayların yaş şartında 31 yaşından gün almamış olmak gerekmektedir. Adaylar yaş şartının 35 olması istemekteler.

BEKÇİ MAAŞLARI;

Lise mezunu eğitim seviyesinde görev yapan çarşı ve mahalle bekçileri en az 3970 Tl maaş almaktalar. Lisans mezunu olarak göreve başlayan bekar ve çocuğu olmayan bekçi personelleri ise 40002 Tl maaş almaktalar.

BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

İçişleri Bakanlığına Çarşı ve mahalle bekçisi alımlarında yeni ilanların ne zaman açıklanacağı merakla sorulmakta. Daha önce 7 bin kişilik personel istihdamı için alımlar yapılmıştı. Polis Meslek Eğitim Merkezilerinde bekçilere hizmet için eğitimler devam etmekte. Tamamlandığında ilanlar açıklanabilir. Resmi bir açıklama yapılır yapılmaz işin olsa okuyucularına paylaşacağız.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim