İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna duyurulan ilan sonucunda İçişleri Bakanlığı bin 545 memur alımı tercihleri alınmıştı. Adaylar tercihlerini 2016 yılında elde etmiş oldukları Kamu Personeli Seçme Sınavına göre yaptılar.

İçişleri Bakanlığı bin 545 memur alımına lisans ve önlisans bölümü mezunları müracaat edebildi. Buna göre büro memuru kadrosu için 928 lisans mezunu alımı ve 614 önlisans mezunu alımı yapıldı. Sonuçların açıklanması ile en düşük ve en yüksek KPSS sonuçları da öğrenildi.

EN YÜKSEK VE DÜŞÜK KPSS PUANLARI

İçişleri Bakanlığı büro memuru kadrosu için toplam 928 kişilik lisans mezunu memur alımı yapılacağı belirtilmektedir. Lisans mezunu KPSS puanlarına bakıldığından en düşük 80,135 ile başvurunun alındığı görülürken en yüksek 97,329 puan ile sözlü sınava çağrı yapıldığı görüldü. Puanların oldukça yüksek olması ve genel olarak 85 - 87'in üzerinde kazanan adayın olması dikkat çekti.

Önlisans mezunu büro memur kadrosu için toplam 614 kişinin alınacağı duyurulmuş ve başvuranların puanlarına bakıldığında çağrılan adayın en düşük KPSS puanının 80,104 olduğu görülürken en yüksek KPSS puanının 98,704 olduğu görülmektedir. Önlisans mezunu adayların da puanlarının oldukça yüksek olduğu görülmektedir. Sözlü sınavlara çağrılan adaylar belli oldu ve adayların nerede sınava gireceği konusunda bilgi verildi. Listeler için aşağıda ki linki takip ediniz.

LİSANS MEZUNU KPSS PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

ÖNLİSANS MEZUNU KPSS PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim