İçişleri Bakanlığı 81 il geneline gönderdiği genelge göre Türkiye genelinde 14 ilde bulunan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü nüfus müdürlüklerinde yapılan T.C. Kimlik kartı çıkartılması, sürücü belgesi, pasaport, adres kayıt işlemleri ve yeni doğan İşlemlerin yapılması için randevu sistemi ile çalışılacağı açıklandı. Bildiği gibi Türkiye genelinde 1 Ağustos 2020 tarihi itibariyle vaka sayılarındaki artışlar nedeniyle bazı ek önlemler almaya devam ediyor. 26 Ağustos 2020 tarihi itibariyle Türkiye genelinde bazı illerde 65 yaş üstüne yönelik olarak bazı tedbirler alındı. Düğün, nişan, kına gibi organizasyonlarda bazı kısıtlamalara gidildi. Kamu kurumlarında esnek çalışma sistemine geçildi. Son olarak Nüfus Vatandaşlık İşleri 14 ilde randevu sistemine geçti.

Hangi illerde randevu sistemi uygulanacak?

Başkent Ankara, Adana, Çorum, Diyarbakır, Ağrı, Bursa, , Erzurum, Konya, Şanlıurfa , Van Yozgat,  Gaziantep ve Kayseri, Mardin  nüfus Vatandaşlık İşleri randevu sistemi çalıştırılacak. Büyükşehirlerden İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir gibi illerde randevu sistemi uygulanmayacak. Vaka sayısının çok olduğu iller de bu sisteme geçiş yapıldı. Peki randevu nasıl alınacak? Randevu iptalleri nasıl yapılacak?

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEN RANDAVÜ ALMAK İÇİN; İçişleri Bakanlığı randevu.nvi.gov.tr adresine giriş yapılarak TC kimlik kartı yeni doğum adres kayıt pasaport sürücü belgesi ile ilgili işlemler için ilgili menüden tıklamak ardından çıkan ekranda iki bilgileri okuyup kabul ediyorum sekmesini tıklamak, adınız soyadınız, t.c. Kimlik numarası doğum tarihi, telefon bilgileri, güvenlik kodu bilgilerini girerek devam butonuna basmak il-ilçe seçenekten sonra randevu tarihini ve gününü belirterek işleminizi tamamlamak gerekmektedir.

RANDAVÜ İPTALİ İÇİN; Randevu iptalleri için "randevu iptal etmek istiyorum" menüsü altında bulunan T.C. Kimlik numarası, ad soyad, gün ay yıl olarak doğum tarihi, güvenlik kodunu girdikten sonra sorgula demek daha önce oluşturulan randevuları görüntülemek ve iptal işlemleri için gerekli olan adımları tamamlamak istenmektedir.

İŞİN OLSA