İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı birimlerde görevlendirilmek üzere yeni polis alımları yapılacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yerel seçimler kapsamında programlarına devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında tv kanalında gazetecilerin sorularında ve seçim otobüsü üzerinden bazı açıklamalar yapıldı. Buna göre Bakan Soylu polis alımlarında adayların merakla sorduğu sorulardan renk körlüğü ile bayan polis alımlarında öğrenim durumu sorusuna cevap geldi.

BAYAN POLİS ALIMI ÖĞRENİM DURUMU;

EGM 2 Bin 500 polis alımları için yapılan açıklamalarda öğrenim durumlarında lisans mezunlarının başvuru yapılabileceği ifade edildi. Vatandaşların bayan polis alımlarında ön lisans mezunu adayların da başvuru yapmak istedikleri ifade edilince; "istiyor musunuz önlisans mezunları başvuru yapabilsin mi" diye sordu Bakan Soylu yaptığı daha sonra yaptığı açıklamada ön lisans mezunu adayların başvuru yapabileceğini ifade etti.

RENK KÖRLÜĞÜ İLE İLGİLİ..

Bakan Soylu renk körlüğü ve diğer konular hakkında çalışmaların yapıldığı ifade ederek emniyet mensubu alımlarında en iyi kişiler arasında seçildiği ifade edildi.

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde 24. Dönem POMEM alımları için sınav duyurusu açıklandı. Kadın adaylara yönelik olarak başvuru şartları ve diğer detaylar önümüzdeki günlerde belli olması bekleniyor. 81 il ve 700 polis merkezinde istihdam edilecek olan alımlar kapsamında başvuru kılavuzu Polis Akademisi resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak. İşin olsa ekibi olarak sitemi üzerinden adayların bilgisine sunmaya devam edeceğiz.

Diğer gelişmelerden anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.