İçişleri Bakanlığı tarafından 21 Mart 2020 tarihinde açıklanan genelgeye göre 22 Mart 2020 tarihinde uygulanmak üzere; 65 yaş üstü vatandaşlara ve kronik rahatsızlığı olanlara sokağa çıkma yasağı başlatıldı. Bu kapsamda sosyal medya üzerinden ve görsel basından yapılan haberlere göre 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmakta ısrarcı oldukları; Koronavirüs'ün ülke genelinde yayılmasının önüne geçmek için Sağlık Bakanlığı ve yetkiler evden çıkmamaları konusunda uyarıyor. Diğer yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tüm herkese sokağa çıkma yasağı gelir mi sorusuna cevap veridi.

"ŞU ANA KADAR DA BU HEDEFİ TUTTURDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUZ"

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvinin evde kal kararına uymayan vatandaşların odluğunu ve bu süreç nedeniyle sokağa çıkma yasağı gelir mi sorusunu yöneltti. Bakan Soylu, bu dinamik bir süreç, bu süreci bizde takip ediyoruz." dedi. Şuana kadar hedeflerin tutturulduğunu sözlerine ekleyen Bakan soylu "Bu işin başından itibaren hareketliliği azaltmaya, sosyal mesafeyi arttırmaya çalışıyoruz. Minimum mobilizasyon ve sosyalizasyon. Hedefimiz budur. Şu ana kadar da bu hedefi tutturduğumuzu düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

VİRÜS HIZLA YAYILMAYA DEVAM EDERSE;

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal izolasyona vurgu yaparak virüsün yayılmasının buna neden olacağını ifade etti. "Sosyal izolasyon başarılı olmazda virüs hızla yayılmaya devam eder ise sokağa çıkma yasağı o zaman gündemde olur açıklamasını yaptı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ CEZASI NEDİR?

Diğer yandan 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı olanlar için uygulanan sokağa çıkma genelgesine uyulmaması halinde cezası bulunuyor.  TCK 195. maddeye göre uygulanan cezada 3 bin 150 Tl ceza kesilecek. Diğer bir geişmeye göre Konya ilinde 5 kişiye ceza kesildi. Yabancı ülkeden gelen bir çiftin karantinaya uymadığı için diğer yandan sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen dışarıya çıkan 3 kişi için 3150 TL ceza verildi.

Editör: TE Bilisim