Yakın zaman içerisinde duyurusu yayımlanan ve süreçlerin başlatıldığı 7 bin bekçi alımı hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM bütçe komisyonu toplantısı sırasında önemli açıklamalara yer verdi. Açıklamasında 7 bin bekçi alımıyla alakalı sürecin tamamlanacağını belirtti. Bu süreç için tamamlanma zamanının 1 aya kadar olduğunu aktaran Bakan Soylu, yeni alımların müjdesini de verdi. Binlerce kişi tarafından merakla beklenen bekçi alımı için başlangıç süresi kamuoyuna yansımış oldu.

7 bin bekçi alımı ne zaman tamamlanacak?

Yaptığı açıklamasında Bakan Soylu, bekçi alımı için mevcut sürecin 1 aya kadar tamamlanacağını dile getirdi. Bu açıklamasında toplamda 30 bin bekçi alımının hedeflendiğini ve 7 bin bekçi alımıyla sürecin 1 aylık zaman zarfı içerisinde tamamlanacağını aktardı. Binlerce kişi tarafından merakla beklenen 10 bin bekçi alımı da böylelikle netlik kazanmış oldu. Yürütülecek bekçi alımlarına dair zaten geçtiğimiz günlerde kadro ihdası yayımlanmıştı. Yaptığımız haberlerde bu kadro ihdasına yönelik açıklamanın gelebileceğini ve süreçlerin netlik kazanacağını da belirtmiştik. Bekçi alımlarıyla alakalı tüm süreçleri takip ederek, sizlere ulaştırmaya çalışacağız.

Bekçi alımı şartları değiştirilmeli mi?

Bakan Soylu' nun açıklamalarıyla beraber 1 aylık süre içerisinde 7 bin bekçi alımının tamamlanacağı ifadeleri gündeme yansıdı. Hedef olarak gösterilen 30 bin bekçi sayısına ulaşmak için de 10 bin alımın daha yapılması gerekiyor. Sizce bu alımlarda daha önceki bekçi ilanlarında aranan şartlar mı aranmalı, yoksa şartlar üzerinde iyileştirmeler ve çeşitli değişiklikler yapılmalı mı? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlere ulaştırabilirsiniz...

Editör: TE Bilisim