İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin dört bir yanında görüşmeler toplantılar yapmakta ve ilgili gündem haberleri hakkında açıklamaya devam ederken yeni yaptığı duyurusunda trafik konusunda el attı ve trafik kazaları, can kaybı, mal kaybı hakkında kamuoyuna yeni bilgiler verdi.

Trafik denetlemelerinin Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından Türkiye'nin dört bir yanında binlece farklı noktada devam ettiğini belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yine Emniyet Genel Müdürlüğünün trafik polisi alımı hakkında da müjde verdi.

TRAFİK POLİSİ ALIMI YAPILACAK!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklama da şu anda hali hazırda 21 bin civarında trafik polisi olduğunu ve trafik polisi sayısının 25 - 26 bine çıkartacaklarını yani Emniyet Genel Müdürlüğüne 4 bin ile 5 bin arasında trafik polisi alımı yapacaklarını belirtti. Peki alımlar ne zaman yapılacak? Kurum içi sınıf kaydırma ile alımlar yapılabilir mi?

ALIMLAR NASIL VE NE ZAMAN YAPILACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğünün trafik polisi sayısının 4 bin ile 5 bin daha artırılacağı müjdelendi. Ancak bunun tümünün  Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile eğitilen adaylardan mı yoksa kurum için sınıf değişikliği yöntemi ile mi yapılacağı belirtilmemiş olup en azından birkaç bin kişilik trafik polisi alımının da PMYO veya POMEM aracılığı ile gerçekleştirilmesi beklenmektedir.

Memur İlanı Yayımlandığında Haberdar Olmak İster Misiniz?
Anlık Bildirim: 
Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER