İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü her sene açık olduğunu tespit ettiği kadrolar için polis alımı gerçekleştirmektedir. Bu sene 22. dönem POMEM kapsamında 10 bin polis alımı yapıldı ve bu alım harici yeni alımların yapılacağı açıklamaları gelirken İçişleri Bakanı sene sonuna kadar 16 bin 500 polis alımı daha yapılacağını söyledi.

Bilindiği üzere 16 bin 500 polis alımı Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM, Polis Amirleri Eğitim Merkezi PAEM ve Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO kapsamında yapılacak olup sene sonuna kadar bu eğitim kurumlarına toplam 16 bin 500 polis öğrencisi yerleştirilecektir.

POLİS ALIMI DETAYLARI

Polis Akademisi Başkanlığınca Mayıs ayının son haftasında yapılan duyuru ile Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM için 10 bin polis, Polis Amirleri Eğitim Merkezi PAEM için 3 bin polis ve Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO için 2 bin 500 polis alımının yapılacağı duyurulmuştu. Bu alımlar ile toplam 15 bin 500 kişilik alım yapılmış olunuyor fakat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 16 bin 500 polis alımı yapılacağını duyurmuştu. Yani bu alımlardan ek olarak bin kişilik alım daha yapılabilir ya da yukarıda verilmiş olan rakamlar artırılarak toplam bin kişilik alımın daha yapılması sağlanabilir. Yakın zamanda polis alımı hakkında yeni gelişmeler olacaktır.

POLİS ALIMI ve HABERLERİ BURADA

Editör: TE Bilisim