Ağustos atında başvuruları başlayan ve 15 Ağustos 2018 tarihinde başvuruları biten Zabıta Memuru alımı için başvuru sonuçları açıklandı. Bu haberimizde sizlere başvuru sonuçlarına ulaşmanız için detaylı bilgiler vereceğiz. Buna göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi 500 Zabıta Memuru alımı yapacak ve adaylardna başvurularını aldı ve yapılan inceleme sonucunda başvuru sonuçları açıklandı.

Başvuru sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi Erkek ve Bayan kadrolardan oluşan 500 kişilik boşluk ile Zabıta Memuru alımı gerçekleştirecek. Buna göre adaylardan bazı genel ve özel nitelikler arandı. Adayların başvuru yapabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları içni KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmekteydi.

Bu doğrultuda başvuruları inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapmış olduğu sıralamaya göre kadro sayısının 5 katı kadar adayı sınava çağıracak. 2500 civarında aday İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak bsınav sonucunda başarılı olan sadece 500 kişi kadroya alınacak. 

BAŞVUUR SONUÇLARI AÇIKLANDI:

Yayımlanmış olan kılavuza göre başvuru sonuçlarının 17 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacağı belirtilmişti. Başvuru sonuçları açıklandı ve adaylar İstanbul Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi olan http://basvuru.ibb.gov.tr adresinden başvuru sonuçlarını öğrenebilirler. 

Başvurusu geçerli olan adaylar 27 Ağustos 2018 tarihi ile 01 Ekim 2018 tarihleri arasında sözlü sınava tabii tutulacaklardır. Sözlü mülakat sınavı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim