İstanbul büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yıllık 3 bin 200 lira olarak açıklanan ve 30 bin öğrencinin yararlanacağı burstan kimlerin hak kazandığı açıklandı. Belediyenin Genç Üniversiteli web sayfasından yapılan sorgulama ile İBB bursu ne zaman açıklanacak sorusu da yanıt buldu.

Binlerce öğrencinin merakla beklediği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı açıklamaların ardından öğrenciler Genç Üniversiteli web sayfasına akın etti. Daha önceden açıklanan ve ilan edilen kriterlere göre öğrencilerin seçiminde başarı durumu, yaş şartı, gelir durumu gibi şartları taşıyan adaylar arasından seçim yapıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, tüm başvuruların titizlikle incelendiğini, en adil şekilde seçimlerin yapılacağını açıklamıştı.

Öte yandan 18 Kasım’da başlayan ve 24 Kasım’da başvuruları sona eren Genç Üniversiteli Eğitim Yardımına 55 bin 968 kadın ve 52 bin 560 erkek olmak üzere toplam 108 bin 528 kişinin başvuru yaptığı öğrenildi. Değerlendirmede, eğitim yardımı kriterlerine sıralama yapıldığı, sıralamanın da ailenin gelir bilgisinin yanı sıra, öğrencinin engellik durumu, ailedeki engelli durumu, ebeveyn vefat/boşanma durumu, ailedeki kişi sayısı ve öğrenci sayısına göre yapıldığı öğrenildi.

SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLA

Editör: TE Bilisim