Ağustos ayının başında ilan edilen ve başvurusu başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta memuru alımı için başvurular bitti. Adaylar şimdi ise büyük merak içerisinde başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunu merak etmeye başladılar bile.İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplamda 500 kişilik boş kadro ile, farklı eğitim seviyelerinde bay ve bayan zabıta memuru alacak. Bunun için duyurusu yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapılan başvuruları incelemekte ve başvuru sonucuna göre adaylara sınav yacaktır.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACKA?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 500 Zabıta memuru alımı için adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumlarını inceleyecek ve en yüksek puandan başlanmak sureti ile en düşüğüne kadar, Kadro sayısının 5 katı kadar yani 2500 kişilik adayı sınava tabii tutacaktır. Ayrıca Sınava çağrılacak son sıradaki adayla aynı puana sahip olan diğer adaylar da sınava çağrılacaktır.

Buna göre Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi 17 Ağustos 2018 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi ola http://basvuru.ibb.gov.tr adresinden ilan edilecek olup adaylar sınav giriş belgelerine bu adres üzerinden erişebilecektir.

lİlgili liste de adı geçen adaylar sistemden aldıkları sınav giriş belgesinde yazılı tarih ve saatte sınav yerlerinde hazı bulunmaları gerkemektedir.

SINAVIN YERİ, ZAMANI VE KONULARI:

Zabıta memur alım kadroları için yazılacak olan sözlü sınav 27 Ağustos 2018 tarihinde başlayacak olup 01 Ekim 2018 tarihine kadar yapılacaktır. İlgili sınav Yenikapı Etkinlik Alanı Cerrahpaşa Mahallesi Kennedy Caddesi No: 46 Fatih İstanbul adresine bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapılacaktır. Sınava yönelik adayların bulacakları hiç bir mazeret kabul edilmeyecek ve sınava katılamayan adayların sınavları ve başvuruları iptal edilecektir.

Sınav adayların bilgi ve yeteneğine göre sözlü olarak yapılacak olup, Sınavda, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Mahalli idarelerle ilgili temel mevzuat konuları sorulacaktır. İlgili ilanın başvuru kılavuzuna ulaşarak diğer detaylara ulaşmak isterler se Buraya Tıklayarak tekrar başvuru kılavuzunu inceleyebilirler.

SONUÇLAR AÇIKLANDIĞINDA HABERDAR OLMA:

Başvuru sonuçları açıklandığında telefonunuza bildirim olarak almak isteyen adaylar İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonuna indirerek sonuçlardan anlık olarak bildirim yolu ile haberdar olabilirler.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim