Resmi Gazete aracılığı ile geçtiğimiz hafta yapılan duyuru neticesinde kış lastiği yönetmeliğinin yayımlandığı ve tüm Türkiye geneli uygulamaların başladığı belirtildi. Sürücülerin en çok kafasının takıldığı nokta şudur ki otomobillerde kış lastiği zorunlu mudur? Şahsi araçlarda kış lastiği takmamak cezalı mıdır? Bu gibi sorularınız varsa ilgili haberimizde tüm detayları görebilirsiniz.

Resmi Gazete Ne Diyor?

Resmi Gazete de otomobil, kamyon, çekici, otobüs, tır, tanker, kamyonet, minibüs gibi araçların tümünün kış lastiği takmak ve araçlarda bulunan yedek lastiklerinde kış lastiği olması gerektiği belirtilmiştir.

Buna göre şahsi, hususi, amacı ticari olmayan, aile otomobilleri, araçlarında da kış lastiğinin takılması ve yedek lastik olarak kış lastiğinin takmış olması gerekmektedir. Bu sene 1 Aralık 2020 tarihi itibari ile kış lastiği uygulamaları başladı. Vatandaşların 1 Nisan 2021 tarihine kadar kış lastiklerini araçlarına takmaları gerekmektedir. Valilik tarafından Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderilen yazılarda aralıklarla hem şehir içi hemde şehir dışı uzun yıllarda araçların lastikleri kontrol edilmekte ve kış lastiğinin takılmadığı görüldüğünde cezai işlem uygulanmaktadır. 2020 yılı için 776 TL olarak kış lastiği cezası belirlenmiştir. Ancak Ocak 2021'den itibaren ilgili tutar Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından alınacak karar doğrultusun da değiştirilecektir.