Ülkemizde her 20 yaşına gelmiş ve eğitim görmeyen genç askerlik çağına gelmiş sayıldığında askere gitmektedir. Buna göre pek çok kişi düzenini kurduğu askere gittiğinde düzeninin bozulacağı bir daha toparlayamayacağı gerekçesi ile askerlik görevini tecil ettirmekte bedelli askerliğin çıkmasını beklemektedir.

Buna göre bedelli askerlik ne zaman çıkacak derken sonunda hükümetten son dakika açıklaması geldi. Başbakan Yardımıcısı IŞIK tarafından duyuru yapıldı. Peki neler söylendi, bedelli askerlik çıkacak mı, bedelli askerlik ne zaman çıkacak, bedeli askerlik son dakika gelişmelerini sizlere paylaşıyoruz.

CUMHURBAŞKANININ KARARI BEKLENİYOR!

Başbakan Yardımcısı Işık tarafından yapılan açıklama da Başbakan Binali Yıldırım'ın bedelli askerlik hakkında yaptığı açıklamaların oldukça önemli olduğu, bu ifadelerin hükümet tarafından değerlendirilmeye alınması gerektiği ve değerlendirme sonucu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın riyasetinde alınacak kararın herkes için geçerli olacağı belirtildi.

Buna göre dün akşam Başbakan Binali Yıldırım tarafından bedelli askerlik konusuna müsbet yani olumlu bir yaklaşım olduğu müjdesi verildi. Başbakan Yardımcısı Işık ise konunun değerlendirileceği ancak son kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verileceği belirtildi. Bedelli askerliğin çıkmasını isteyecek adaylar şimdi Cumhurbaşkanından çıkacak son kararı beklemeye başladılar. Eğer Cumhurbaşkanı gerekli onayları verirse bedelli askerlik çıkacaktır ancak gerekli onaylar verilmezse bedelli askerlik çıkmayacaktır.

Editör: TE Bilisim