Bilindiği üzere ülkemizde geçtiğimiz sene belirli yaşı dolduran ve askere gitmek istemeyen kişiler için bedelli askerlik yasası çıktı. Bu bedelli askerlik yasası ile 18 bin lira ücretini ödeyen kişiler askere gitmedi ve askerden muaf sayıldı. Şu anda Türkiye'de askere gitme oranları her ne kadar yükselmiş de olsa halen askere gitmek istemeyen pek çok kişi bedelli askerliğin çıkmasını istiyor.

Bedelli askerlik çıkacak mı soruları giderek artarken konu hakkında sonunda hükümetten açıklama geldi. Buna göre Hükümet Sözcüsü olarak bilinen Bekir Bozdağ bedelli askerlik hakkında açıklama yaptı.

BEDELLİ ASKERLİK DUYURUSU

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ tarafından yapılan açıklama da böyle bir ortamda bedelli askerlik görüşmelerinin mümkün olmadığı belirtildi. Şu anda hükümet bedelli askerliği gündemine almış değil ve uzun bir süre daha alma planı yapmıyor. Peki bedelli askerlik ne zaman çıkacak.

BEDELLİ ASKERLİK NE ZAMAN ÇIKACAK

Bedelli askerliğin ne zaman çıkacağı hakkında bir tarih bulunmuyor fakat ülkemizdeki ortamın düzenlenmesi operasyonların azalmasından sonra ancak bedelli askerliğin hükümetin gündemine geleceği tahmin edilmektedir. Konu hakkında yeni açıklamalar geldikçe sizlere ileteceğiz.

Editör: TE Bilisim