Ülkemizde geçtiğimiz yıldan bu yana en çok beklenen düzenlemelerden biri de 3600 ek gösterge olmakla birlikte özellikle bu yasanın meclisten geçmesi durumunda polis, hemşire ve din görevlisi olmak üzere bazı kamu kadrolarında maaşların artması gündeme gelecek. En son AK Parti Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, kanun ile ilgili çalışmalara başladıkları açıklanmıştı. 2018 yılında duyurulan 3600 ek gösterge müjdesinde ise arasından 2 yıl geçti. Bugün ise KAMU-SEN tarafından yapılan açıklama ile tekrar gündeme gelen 3600 ile ilgili son gelişmeler haberimizin devamında yer alıyor.

2018’de Açıklanmıştı

Birçok kamu personelini sevindiren 3600 ek gösterge haberi Mayıs 2018’de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmış ve düzenleme hakkında söz verilmişti. Erdoğan yaptığı açıklamada polis, öğretmen, hemşire ve din görevlileri için ek göstergeyi 3600’e çıkararak oluşan haksızlığı gidermeyi amaçladıklarını duyurmuştu.

KAMU-SEN Gündeme Getirdi

Türkiye Kamu-Sen tarafından yapılan açıklama ile tekrar gündeme gelen 3600 ek gösterge çağrısında Düzenlemenin kamu çalışanlarını motive edeceğine vurgu yapılarak özellikle bu salgın döneminde vatandaşların emeklilik için planlarının da hızlandırılmasına yardımcı olacak.

Maaşlar Artacak

3600 ek göstergenin meclisten geçmesi durumunda ilgili kamu personelinin emekli maaşlarında yaklaşık 500-600 TL bir artış meydana gelecek olup ikramiyeleri de ortalama 17 bin TL artış gösterecekti.

Memur sendikaları tarafından yapılan bir başka açıklamada ise bu düzenlemenin sadece 4 kamu personeli özelinde değil de tüm kamu personeli kapsayacak şekilde genişletilmesi talep ediliyor. Bu konuda Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci’den “PTT, belediye, ulaşım, tapu, karayollarında her kurumda canla başla görev yapan kamu çalışanları var. Hepsini motive edecek 3600 ek gösterge adımını bir an önce atalım”açıklaması geldi.

Editör: TE Bilisim