Ülkemizde çıkarılan taşeron yasası kapsamında kamu kurumlarında alt iş verenler aracılığı ile istihdam etmekte olan taşeron işçilere kadroları verildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan müjdeli haber ile 900 bin işçiye devlet güvencesi verildiği söylenmişti. Buna göre çalıştığı kurum, işe girilen tarih ya da çalıştığı pozisyondan dolayı bazı taşeron işçilere kadro verilmemişti.

Kadro alamayan taşeron işçilere kadro verilecek mi sorguları sürerken İşin Olsa ekibi olarak bizlerde sıklıkla yaptığı haberler ile konuyu gündeme getirmeye özen gösterdik. Buna göre Türk İş Başkanı Ergün Atalay tarafından yapılan duyuruda kadro alamayan taşeron işçilere kadro verilmesi için çalışmanın başlatıldığı söylendi.

MALİYE BAKANLIĞI İNCELEME YAPIYOR

Türk İş Başkanı Ergün Atalay tarafından resmi olarak kamuoyuna yapılan duyuruda Maliye Bakanlığının kadro alamayan taşeron işçilere kadro verilmesi için çalışma başlattığı ve Hazine Müsteşarlığının da onay vermesi sonucu kadroların verileceği birkaç güne kadar çalışmaların sona ereceği ve olumlu haberin geleceği söylendi. Buna göre kadro alamayan taşeron işçilerin yakın zamanda kadro alması bekleniyor. Resmi kaynaklardan konu hakkında duyuru geldikçe sizlere bilgi vermeye devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim