Devlet desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar vakıflara bizzat giderek başvuru yapmaları gerekir. Şartları karşılayan vatandaşlar değerlendirmeler sonucu onay almalarıyla birlikte devlet desteği alabilirler, eşya yardım parası desteği için de aynı yol izlenerek onay sonucu beş bin liralık yardım alabilirsiniz. Özel destek ödemeleri aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafınca verilmekte, ihtiyaç sahibi vatandaşların hane sıkıntılarını ve sağlıklı bir ortamda yaşamalarını sağlamak için: hane bakım ve onarım, prefabrik ev yapım desteği, betonarme ev yapım destekleriyle vatandaşa destek sağlanmakta. Bu saydığımız destekler yanı sıra vatandaşlara destek olacak birçok proje bulunmakta eşya yardım parası desteği yalnızca bunlardan bir tanesi. Vatandaşlar eşya yardım parası desteğinden kimler faydalanabilir, şartlar nelerdir merak ediyor konuyla ilgili tüm detaylar haberimizin devamında bulunuyor…

Eşya Yardım Parası Desteğinden Kimler Yararlanabilir?

Bu yardımdan yararlanmak isteyen vatandaşların oturdukları evin sağlıksız koşullarda olması gerekmekte, eşya yardım parası desteği için vatandaşın durumunun kötü olmasına göre ödemeler yapılıyor, bu ödemelerden yararlanabilmek için belli başlı şartlar bulunuyor.

Şartlar Neler? Başvurular Nereden Yapılacak?

Eşya yardım parası almak isteyen vatandaşların belli başlı şartları karşılıyor olmaları gerekir, bakanlık tarafınca belirlenmiş en önemli şart hane geliri, başvuracak vatandaşların kişi başına hanede düşen ücretin asgari ücretin üçte birinin altta olması şartı aranmaktadır. Başvurular için vatandaşlar bizzat sosyal hizmetler ve dayanışma vakıflarına giderek başvuru yapmaları gerekmekte, başvuruların fiziksel ortamdan yapılması gerekir. Beş bin liralık eşya yardım paraları için kaymakamlıklara ve aile Çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığına yapmaları gerekir.

Editör: TE Bilisim