Dünyanın gündemine oturan bir haber de ABD’den geldi. Habere göre Eindhoven Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde okuyan LaurentSimons henüz 9 yaşında. Görenler onu üniversite öğretim üyelerinin çocuğu sanıyor ama o mühendislik bölümünde okuyan dünyanın en genç üniversite mezunu olacak. Üstelik önümüzdeki günlerde üniversiteyi bitirerek bu rekoru elinde tutacak.

IQ Düzeyi Yüksek

Eindhoven Dagblad gazetesine göre, mart ayında elektrik mühendisliği eğitimine başlayan 9 yaşındaki Laurent, lisans derecesi için son projesini bitirmek üzere.Şu anda dünyanın en genç üniversite mezunu unvanını elinde tutan kişi, 10 yaşında ABD'deki University of Alabama'dan mezun olan Michael Kearney.En genç üniversite mezunu unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı'nda yerini alacak olan LaurentSimons, Belçika'nın Oostende kentinde doğdu.

IQ düzeyi 145 olan Laurent, sadece sıkıldığı için Amsterdam Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir araştırma projesine başladı. Ayrıca 8 yaşında Belçika'nın Brugge kentinde matematik bilimleri üzerine lise diploması alan Laurent, ailesi ile birlikte Hollanda'ya taşındı.

Normal Bir Çocuk Gibi Yaşıyor

Eğitim hayatının 3. yılında üniversite diploması alacak olan Laurent, diğer öğrencilerin 10 haftada ustalaştığı bir konuyu, bir hafta içinde halledebiliyor.LaurentSimons, okul yaşamı dışında normal bir çocuk gibi yaşıyor. Hafta sonları en büyük eğlencesi, büyükannesinin köpekleri ile oynamak. Köpekleri çok seviyor. Laurent, Eindhoven Teknik'teki laboratuvarların, normal okuldan daha eğlenceli olduğunu düşünüyor. Elektrik mühendisliği alanında bir şeyler icat etmenin kendisini mutlu ettiğini söylüyor.