He'Art of Rescue International'dan yine takdirlik hareket.Felçli sokak köpeği Amerika’ya gönderildi.He'Art of Rescue International, İstanbul’da felç olan sokak köpeğini sahiplendirmek için Amerika’ya götürdü.

 

He'Art of Rescue International, Türkiye'de ve dünyadaki kritik durumdaki hayvanlara kurtarma ve tedavinin yanı sıra dünyanın neresinde olursa olsun en uygun ailelere yuvalandırmaya çalışıyor. Türkiye’de 3 yıldır devam eden proje Lawson isimli sokak köpeğine umut oldu. Esenyurt’ta trafik kazasında felç olan kimsenin ilgilenmediği Lawson’a He'Art of Rescue International Türkiye kurucusu Rima Nur sahip çıktı.


ABD’DE YUVA BULUNDU

 

Rima Nur, Lawson’un yaşadığı sürecin belgeselini yapmak için Amerika’dan gelen ekiple beraber köpeği Amerika’ya göndermek üzere geldiği Atatürk Havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. He'Art of Rescue International olarak amaçlarını anlatan Rima Nur, Lawson’un yaşadıkları anlattı. Trafik kazası geçiren köpeğin uzun süre ilgisiz kaldığını ifade eden Nur, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Kendisi sokak köpeği, kaza geçirdikten sonra birkaç gün kimse onunla ilgilenmiyor. Daha sonra barınak görevlileri alıp barınağa götürüyor. Fakat maalesef barınakta da kimse yardımcı olmuyor, dışarıdan sahiplenenler de olmuyor. Dolayısıyla biz onu aldık, tedavilerini tamamladık. Omurga kırığı var. Türkiye’de ya da yurt dışında herhangi bir tedaviye cevap verecek kırık değil. Biz ona ABD’de bir yuva bulduk. Şuan oraya yolluyoruz.”

 

“KRİTİK VAKALAR ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”

 

He'Art of Rescue International Türkiye kurucusu Rima Nur, kurtarma, tedavi ve sahiplendirme işini 3 yıldır yaptıklarını kaydetti.

 

Türkiye’de sokak köpeklerine yeterli ilginin gösterilmediğini ifade eden Nur, “Tam rakam veremem ama çok zor yuvalanması iyileşmesi zor kritik vakaları alıp üzerinde çalışıyoruz. Türkiye’de bu hayvanları sahiplenmiyorlar. Maalesef Türkiye’de köpek kültürü yok. Biz ev içinde bakılmak üzere sahiplendiriyoruz. Bunu sağlayamıyorlar sahiplenen insanlar. o kadar yaşadığı acılardan sonra biz onların insanlarla iç içe yaşasın istiyoruz. Maalesef Türkiye’de sağlayamıyoruz dolayısıyla yurt dışına gönderiyoruz” dedi.

 

He'Art of Rescue International dünyanın her yerinde yaralı, sakat ve toplumun yüzde 90’lık kesiminin popüler olmadıkları gerekçesiyle sahiplenmediği kedi ve köpekleri Avrupa, Amerika ya da Kanada'nın çeşitli yerlerindeki ailelere gönderiyor. Sosyal medyanın gücünden faydalanan gönüllüler, şuana kadar Hollanda, İngiltere, Almanya, İsveç, Norveç, Amerika, Belçika, İskoçya, Kanada, İspanya’da yer alıyor. 

Milliyet

Editör: TE Bilisim