1 Kasım seçimleri öncei HDP'nin iki adayı adaylıktan çekildi.HDP'nin Mardin 4. sıra Milletvekili adayı Mehmet Ali Aslan'la Batman 4. sıra adayı Ali Atalan adaylıktan çekildi.HDP,Batman 4. sırada aday Ali Atalan, yer değişikliği nedeniyle adaylıktan çekildi.

 

HDP'nin Mardin'den bir kez daha aday gösterdiği 4. sıra Milletvekili adayı Mehmet Ali Aslan ile Batman'dan 4. sırada aday gösterdiği Ali Atalan, yer değişikliği nedeniyle il seçim kurullarına dilekçesi vererek adaylıktan çekildi.


DİLEKÇELERİNİ VERDİLER


HDP'den, 7 Haziran seçimlerinde Mardin'den 4'üncü sırada milletvekili seçilen ve 1 Kasım seçimleri için YSK'ya sunulan listede yine HDP'den 4'üncü sırada yer alan Mehmet Ali Aslan, Mardin İl Seçim Kurulu'na verdiği dilekçe ile adaylıktan çekildi. 
Batman'da ise, 7 Haziran seçimlerinde 1. sırada Milletvekili seçilen ve 1 Kasım seçimleri için 4'üncü sıradan aday gösterilen Ali Atalan da adaylıktan çekilmek için il seçim kuruluna dilekçe verdi. HDP'nin Batman'da 2. sırada Milletvekili adayı gösterdiği İHD Genel başkan Yardımcısı Raci Bilici'nin adaylığının memuriyetten istifa etmemesi nedeniyle kabul edilmemesi üzerine Batman'da HDP'nin 2'nci sıra milletvekili boş kaldığı ifade edildi.Türkiyegazetesi

Editör: TE Bilisim