HDP'li  Belediye Başkanları birer, birer tutuklanıyor. HDP'li Hınıs Belediye Başkanı tutuklandı. Erzurum’da yapılan silahlı terör örgütü PKK'ya yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ve aralarında Hınıs Belediye Başkanı ile eş başkanların da bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

 

O BAŞKAN TUTUKLANDI

Erzurum'un Hınıs ilçesinin HDP'li Belediye Başkanı Hasan Basri Fırat, "bölücü terör örgütü PKK adına sözde adalet komisyonu kurduğu ve bir vatandaşı yargılayarak cezalandırdığı" iddiasıyla tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, önceki gün gözaltına alınan HDP'li Hınıs Belediye Başkanı Fırat'ın yanı sıra DBP Hınıs İlçe Eş Başkanı Emin Aydın, DBP Tekman İlçe Eş Başkanı Aydın Durdeniz, Harun Değer, HDP İl Yöneticisi Arzu Öztürk, "PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları" suçlamalarıyla sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Belediye Başkanı Fırat'ın, terör örgütü PKK adına "sözde adalet komisyonu kurduğu, bir kişiyi burada yargıladığı, vatandaşa para cezası verdiği, vatandaşı ilçeden sürgün ettiği ve sözde mahkemede verilen kararlara imza attığı" iddiasıyla tutuklandığı kaydedildi.Öte yandan Erzurum'un Köprüköy ilçesinde dün düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 13 kişinin sorgularının sürdüğü ve bugün adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.

Editör: TE Bilisim