Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı sonrasıda yaptığı açıklamalrda önemli değerlendirmeler yaptı. Açıklamasında hayat eve sığar uygulaması üzerinden şehierler arası yolculuklar için bir çalışma yapıldığını uygulamadan oluşturulacak kod ile bilet alınacağını açıkladı.

Bakan Koca açıklamalarında hayat Eve Sığar mobil uygulamadan size bahsetmiştiö Kullanıcı sayısı 10 milyonu Aşan bu uygulama evden çıktığınızda rehberiniz olacak. Bulunduğunuz ortamda veya gitmek istediğiniz yerde ne ölçüde riskli bir durumla karşılaşabileceğinizi görür anında kalabilecek.

ŞEHİRLER ARASI BİLET ALIRKEN KULLANILACAK!

Mobil uygulama ile karşılaşıp karşılaşmadığımız hasta olup olmadığını bu uygulama aracılığıyla gösterilecek.  Artık karşılıklı bulaşan hastalıklarla ilgili sosyal hayata katılım söz konusu olduğundahayat eve sığar uygulamasındna faydalanılcak. Şehirler arası seyahatte bilet alırken alacağınız kodu kullanarak kontrolü ilgili firması tarafından sağlanacak ve ona göre tedbir alacak. sonradan Bir yolcuya Eğer virüs bulaştığı tespit edilirse yolculuk esnasında temas ettiği kişilerin takibi yapılacak. Uygulamadan üzerinde olabileceği gibi kısa mesaj yoluyla da her kodu alınabilecek böylece seyahatlerde tüm yolcuların en üst düzeyde güvenliği sağlanmaya çalışılacak. 

Oluşturulabilecek kot sayesinde kimse kimlik numarası gibi ise bir veriyi başkasıyla paylaşmak zorunda kalmayacak. Önümüzdeki günlerde mobil uygulama ve HES kodunun yaygın kullanılması hayatımızı kolaylaştıracak. Yeni gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.