Suriye sınırına yakın olan Hatay'ın Altınözü ilçesinde patlama meydana geldi. Meydana gelen patlamada bir Suriye'li yaralandı. İşte ayrıntılar...

Patlama, Karbeyaz Mahallesi'nde meydana geldi. Patlama sesini duyan mahelle sakinlerinin ihbarı üzerine, jandarma sevk edildi. Jandarmanın bölgede yaptığı araştırmada, sınırda bir Suriyeli yaralı halde bulundu. Türkiye'ye yasa dışı yoldan girdiği belirlenen Suriyelin'in ayaklarından ağır yaralandığı bildirildi. Adı açıklanmayan Suriyeli, çağrılan ambulansla Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bölgenin mayınlı olmadığını belirtilirken, güvenlik güçleri patlama nedenini araştırıyor.

REYHANLI PATLAMASINDA 52 KİŞİ HAYATI KAYBETTİ

2013 Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bombalı saldırıları düzenlenmiş iki ayrı bombalı saldırıda 52 kişi ölmüş, 146 kişi yaralanmıştır.Bombalı araçlarla düzenlenen bu saldırı, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı terör eylemi olarak kayıtlara geçti.

Saldırı, 11 Mayıs 2013 tarihinde, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, belediye önünde ilk bombalı aracın patlayıcı infilak etmesi sonucu saat 13:37'de patlatılmasıyla gerçekleşmiştir. ikinci Patlama saat 13:40'de PTT binası yakınında bombalı aracın patlaması sonucunda belediye binası önü ve PTT binası çevresindeki siviller ölmüş ve yaralanmıştır.

Saldırıdan haftalar önce 23 Nisan 2013 tarihinde MİT, Suriye’nin Rakka kentinde 3 otomobile bomba yüklendiğini ve şüphelilerin Türkiye’ye saldırı planladığını, bombacıların Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa’da üç ayrı sınır kapısını kullanabileceğini söylemiştir. Basında yer alan bir habere göre, ilçe genelindeki 73 MOBESE kamerasının tamamı saldırıdan birkaç gün önce arızalandı ve kayıt yapmadı.,

Editör: TE Bilisim