Corona virüsü malesef Türkiye'de de görüldü. Bir çok vatandaş kendilerince tedbirler almaya devam ederken marketlere akın edip evine stok yapanlar, kolonyacılardan akın akın kolonya alanlar, maske ve dezenfekte ile kendisini korumaya özen gösterenlerden ziyade corona virüsü bazı kalıtsal ve kronik rahatsızlığı olan kişiler için maalesef ölüm ile sonuçlanabiliyor. Peki corona virüsünden kimler kendilerini korumalıdır? Hangi kalıtsal hastalığı olanların dikkat etmesi gerekiyor? İşin Olsa ekibi, olarak sizler için araştırdık. Eğer sizlerinde kronik olarak kalıtsal aşağıdaki hastalıklardan bir tanesi varsa kesinlikle korona virüsünden kendinizi korumanız gerekiyor aksi halde sonu oldukça kötü olabilir.

Dikkat Etmesi Gereken Kronik Hastalar

Eğer kronik olarak sizlerde de Kronik  Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH), astım ya da kronik akciğer hastalıkları, KOAH, diyabet, kalp, hipertansiyon, böbrek yetmezliği,  kanser hastaları ve farklı sebeplerle bağışıklığı baskılayan tedaviler alan hastalıklarından bir ya da birden fazlası varsa corona virüsüne karşı mutlaka dikkat etmeniz gerekmektedir.

Corona Virüsü Ölümle Sonuçlanabilir

Corona virüsü kronik hastalığı olmayan bireyleri fazla etkilememektedir vücut dirençlerini kırmakta fakat sonrasında birey iyileşebilmektedir. Ancak hemen yukarıda belirtmiş olduğumuz rahatsızlıklardan bir ya da daha fazlası sizlerde varsa mutlaka dikkat etmeniz gerekebilir. Çünkü corona virüsü vücut direncinizi iyice kırmakta ve hali hazırda kronik rahatsızlıklarınızı tetikleyerek iş yapamaz hale gelmekte ve organınız da düzgün çalışamadığından dolayı hayatınızı kaybedebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim