Türkiye soğuk hava ve kar yağışlarına teslim olmuş durumda. Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava ve şiddetli kar yağışları nedeniyle bir çok ilde okullar tatil oldu.


İstanbul Valiliği, kentte devam eden kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildiğini bildirdi. Türkiye genelinde devam eden yoğun kar yağışı, birçok ilde okulların tatil edilmesine sebep oldu.  Şimdiye kadar 27 ilde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil ilan edildi.  İşte, okulların tatil edildiği iller.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan değerlendirmelere göre, kentte devam eden kar yağışının etkisini sürdürmesi ve aralıklarla artarak devam etmesinin beklendiği belirtildi.

Yağışın olumsuz etkilerinin göz önüne alındığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kar birikintileri, don ve buzlanmanın, özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak, herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla; anaokulları, ilk, orta, liselerde eğitim ve öğretime, özel kreş, gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, rehberlik araştırma merkezleri ve halk eğitim merkezlerinin faaliyetlerine 31 Aralık Perşembe günü bir gün süreyle ara verilmesi uygun görülmüştür."

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

İstanbul'da Yeni Yüzyıl, MEF, Bilgi, Arel, İstanbul Teknik, Bahçeşehir, Okan, Nişantaşı, Özyeğin ve Piri Reis üniversiteleri de kar yağışı nedeniyle eğitime ara verdi.

OKULARIN TATİL OLDUĞU DİĞER İL VE İLÇELER

MUŞ'TA OKULLAR TATİL Mİ!

Muş'ta da kar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Bursa'nın Orhangazi ve İznik ilçelerinde, taşımalı sistemle eğitim gören ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime bugün ara verildi.

Trabzon'un Şalpazarı, Tonya, Çaykara, Hayrat ve Dernekpazarı ilçelerinin tamamında, Arsin ilçesinde ise merkezdeki okullar haricindeki tüm okullarda eğitime ara verildiği bildirildi.

Kar yağışı nedeniyle Balıkesir'in merkez Karesi ve Altıeylül ile Manyas, Susurluk, Savaştepe, Divrindi, Kepsut ilçelerinde eğitim öğretime 1 gün ara verildiği duyuruldu.

Sakarya ve Samsun'da da bugün için eğitime ara verildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilen diğer il ve ilçeler ise şöyle:

Karabük (Ovacık, Eflani), Tokat (Almus, Artova, Başçiftlik, Niksar ve Yeşilyurt), Çorum (Kent merkezi, Alaca, Bayat, Boğazkale, Dodurga, Laçin, Oğuzlar, Mecitözü, Ortaköy, Sungurlu, Uğurludağ), Kastamonu (Şenpazar, Bozkurt), Hakkari (il merkezi ve bağlı köyler), Bolu (Gerede, Dörtdivan), Karaman (merkeze bağlı köy ve beldelerde), Düzce, Erzurum, Nevşehir ( il merkezi, Acıgöl, Ürgüp, Derinkuyu, Avanos), Yozgat (Akdağmadeni), Rize(Çamlıhemşin, Hemşin, Güneysu), Giresun (Merkezdeki köy okulları ile Dereli ve Çanakçı ilçeleri), Ordu (Gürgentepe, Korgan, Mesudiye, Akkuş ilçesinde ise İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Yatılı Bölge Okulu ve Ahmet Cürebal İmam Hatip Ortaokulu hariç diğer okullarda),

Niğde (il merkezi, merkeze bağlı köy ve beldeler), Kayseri (Yahyalı), Konya (Halkapınar), Zonguldak, Kocaeli (Kocaeli Üniversitesi de dahil il geneli),

ÇORUM OKULLAR TATİL Mİ?
 
Çorum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve 10 ilçede eğitime 2 gün ara verilirken, Samsun'da da Canik, Ayvacık, Salıpazarı, Çarşamba, Alaçam, Vezirköprü ve 19 Mayıs ilçelerinde kar yağışı nedeniyle bazı okullarda eğitime bir gün ara verildi.

SİVAS'TA OKULLAR TATİL Mİ?
Sivas'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle Akıncılar ve Gölova ilçelerinde bugün öğleden sonra ve bugün eğitime ara verildi. 

Kaymakamlıklarından yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı dolayısıyla Akıncılar ve Gölova'daki ilk ve orta dereceli okullarda, bugün öğleden sonra ve bugün tam gün eğitimine ara verildiği belirtildi.

Kamuda çalışan hamileler ile engellilerin de bugün öğleden sonra ve bugün izinli sayılacağı ifade edildi.

TOKAT VE KASTAMONU'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Tokat'ın Yeşilyurt, Almus, Artova, Başçiftlik ve Niksar ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar bugün için tatil edildi.

Kastamonu'nun Şenpazar ve Bozkurt ilçelerinde, kar yağışı nedeniyle okullarda bugün eğitim yapılmayacak.

KARABÜK VE HAKKARİ'DE OKULLAR TATİL Mİ?

Karabük'ün Ovacık ve Eflani ilçelerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda bugün eğitim yapılmayacak.

Hakkari il merkezi ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda, bugün eğitime ara verildi.

BOLU VE DÜZCE'DE OKULLAR TATİL Mİ?

Bolu'nun Gerede ve Dörtdivan ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Düzce'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle il genelinde tüm okullar perşembe günü tatil edildi. 

KARAMAN, NEVŞEHİR VE YOZGAT'TA OKULLAR TATİL Mİ?

Karaman'da taşımalı sistem kapsamındaki okullarda kar yağışı nedeniyle bugün eğitim yapılmayacak. 

Kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle Nevşehir il merkezi, Acıgöl, Ürgüp, Derinkuyu ve Avanos ilçeleri ile Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

ERZURUM, RİZE, GİRESUN VE ORDU'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Erzurum'da kent merkezi ve bağlı tüm ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okulların bugün tatil edildiği bildirildi.

Rize'nin Çamlıhemşin, Hemşin ve Güneysu ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

Giresun'daki kar yağışı nedeniyle Merkezdeki köy okulları ile Dereli ve Çanakçı ilçelerinde eğitime bugün ara verildiği bildirildi. 

Ordu'da kar yağışı nedeniyle Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinde eğitime ara verildiği bildirildi. 

SAKARYA, SAMSUN'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Sakarya'da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda bugün eğitime ara verildiği bildirildi. 

Samsun'da kar yağışı nedeniyle bugün eğitim yapılmayacak. 

KOCAELİ, NİĞDE, KAYSERİ VE KONYA'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Yoğun kar yağışı nedeniyle bugün Kocaeli il genelinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. 

Kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle Niğde il merkezi, merkeze bağlı köy ve beldelerde eğitime ara verildiği bildirildi.

Kayseri'nin Yahyalı ilçesi kaymakamlığından yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle  ilçedeki okulların 31 Aralık Perşembe günü, 1 gün süreyle tatil edildiği bildirildi. 

Konya'nın Halkapınar ilçesinde, taşmalı sistem kapsamındaki okullarda bugün eğitime ara verilecek. 

ZONGULDAK, BALIKESİR VE TRABZON'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Zonguldak'ta, kar yağışı nedeniyle okullar bugün bir günlüğüne tatil edildi. Ayrıca, engelli kamu görevlileri ve hamile kamu görevlileri de 1 gün idari izinli sayılacak. 

Balıkesir'de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu gece etkisini arttıran kar yağışını ve olumsuz hava şartlarını göz önüne alarak Altıeylül ve Karesi ilçelerinde okulların bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Manyas ilçesinde de taşımalı okullarda eğitime bir gün ara verildi. 

Trabzon'un Şalpazarı, Tonya, Çaykara, Hayrat ve Dernekpazarı ilçelerinin genelinde, Arsin ilçesinde ise merkezdekiler hariç tüm okullarda eğitime ara verildi. 

BURSA VE MUŞ'TA OKULLAR TATİL Mİ?

Bursa'da Orhangazi ve İznik ilçe milli eğitim müdürlükleri ve kaymakamlıklarınca, yoğun kar yağışının olumsuz etkilerine karşın, ilçede taşımalı sistemle eğitim gören ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 31 Aralık'ta 1 gün ara verildi. 

Muş'ta kar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Editör: TE Bilisim