Mardin'in Nusaybin İlçesinde 5 çocuk sahibi ve hamile olan kadının evinin önünde kurşunların adresi oldu. Evlerinin bahçesine çocuklarıyla çıkmak isteyen 44 yaşındaki genç kadın hayatını kaybetti.


Mardin'in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağının üçüncü gününde, beş çocuk annesi bir kadın evinin önünde hayatını kaybetti. Kadının çocukları ise yaralandı. Dicle Haber Ajansı (DİHA), kadının zırhlı polis aracından açılan ateşle öldüğünü duyururken, Kaymakamlık ise ölüme ‘şarapnel parçaları’nın neden olduğu yönünde bir açıklama yaptı.

KİM ÖLDÜRDÜ

Nusaybin Fırat Mahallesi’nde, 44 yaşındaki Selamet Yeşilmen, bu sabah çocuklarından ikisi de yanındayken evin önündeki bahçeye çıkmak istedi. Ancak bir anda kanlar içinde yere yığıldı. 10 ve 12 yaşlarındaki iki çocuğu da yaralanmıştı ama onlar evin içine kaçmayı başardılar. Selamet Yeşilmen ağır yaralı olarak evin merdivenlerinde uzun süre bekledi ve burada hayatını kaybetti.

HAMİLE OLDUĞU BELİRTİLDİ

Hamile olduğu da belirtilen ve çocuklarının gözü önünde feci şekilde can veren Selamet Yeşilmen’in cenazesi otopsi için morga kaldırılırken, Nusaybin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralı çocuklardan biri, durumunun ağır olması nedeniyle Diyarbakır’a sevk edildi.
Olayı kamuoyuna ilk duyuran Dicle Haber Ajansı, Selamet Yeşilmen ve çocuklarının, evin önüne çıkmaktayken zırhlı bir polis aracından açılan ateşle vurulduklarını ve merdivenlere yığılan kadına uzun süre ilkyardım yapılamadığını bildirdi.

KAYMAKAMLIK: O SOKAKTA OPERASYON YOKTU

Nusaybin Kaymakamlığı ise olayın özellikle sosyal medyada büyük yankı uyandırması üzerine akşam saatlerinde konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.
Açıklamada kadının öldüğü sırada o sokakta operasyon yapılmadığı iddia edilerek şöyle denildi:
“Yapılan ilk incelemeler neticesinde hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımızın şarapnel parçalarından dolayı yaralandıkları tespit edilmiştir. Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada 'Polis tarafından vatandaş katledildi' şeklinde kasıtlı olarak ortaya atılan iddialar tamamen yersizdir. Güvenlik unsurlarınca olayın vuku bulduğu bölgede herhangi bir operasyon yapılmadığı gibi o bölgede herhangi bir güvenlik unsuru da bulunmamaktadır.”
Kaymakamlık’tan yapılan açıklamada ayrıca, “konuyla ilgili olarak yapılan araştırma ve inceleme sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılacağını belirtiyoruz" denildi.

Editör: TE Bilisim