Geçtiğimiz günlerde yetenek sınavının kaldırılması konusunda YÖK Başkanlığına çıkacağını duyuran Haluk Levenet'e sağlık ataması bekleyen adaylar, sosyal medya üzerinden Haluk Levent twet yağmuruna tuttu.

ATAMA BEKLEYEN SAĞLIKÇILAR HALK LEVENT'İ İKNA ETTİ;

Ünlü sanatçı ve AHBAP'ın kurucusu Haluk Levent, sanatın yanında  sosyal projelerde de yer almaya devam ediyor. Bunun yanı sıra atama beleyen adaylardan, yetenek sınavına girecek adaylara kadar sosyal medya üzerinden yoğun mesajlar aldığını belirtiyor. Sosyal medya üzerinden gelen mesajlar sonrasında Haluk Levent YÖK Başkanlığına çıkmaya karar verdiğini açıkladı.Haluk Levent YÖK ile yapılan görüşmeler sonrasında Bale, Piyano, Müzik, Resim, Beden Eğitimi, Seramik gibi bölümlerde özel yetenek ile öğrenci alınmaya devam edileceğini bazı bölümlerde merkezi yerleştirme ile atanmasının yapılacağını açıkladı. Haluk Levent'in yaptğı görüşmeler ile 14 yükseköğrenim bölümünde 2020 yılı YKS sınavı merkezi yerleştirme ile öğrenci alınmasına kadar verildi.

Atama bekleyen sağlık bölümlernden mezunlar, ünlü şarkıcı Haluk Levent'e sosyal medya üzerinden seslerini duyurdu. #HalukAbiSaglikciciSesiOl etiketi ile seslerini duyuran atama bekleyen adaylara Haluk Levent sözü verdi.

SAĞLIK PERSONELİ ATAMALARINDA SON DURUM;

Sağlık Bakanlığı sağlık birimleri ile hastanelere toplamda 17 bin 689 atama yapması bekleniyor. Buna göre 2019/5 atamaları için kadro dağılımı belirlendikten sonra başvuru koşulları ve kılavuz adaylara duyurulacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca daha önce yaptığı açıklamalarda adaylara atama müjdesini vermiş  ve Ekim ayına kadar atama yapılacağını ifade etmişti.  Diğer yandan Bakanlık bugün açıkladığı ilana göre tabip ve uzman tabip kadrolarında yeniden atama yapacak. Adayların başvurularını 30 Ekim tarihine kadar yapabileceği ifade edildi. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim