Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerce yapılan saldırı sonucunda 4 askerimiz şehit oldu. Esendere beldesinde askeri aracın geçişi esnasında önceden yola döşenen Mayının patlamasıyla 4 asker şehit olurken, 4 asker ise yaralandı.

Sabahın ilk ışıklarıyla İran sınırında bulunan susuz keklik Karakolu ile Aslan Karaş Üst Bölgesi arasında yer alan  Alanda yaşanan olayda, karakoldan çıkan ve üst bölgesine giden askeri aracın geçişi sırasında önceden yola döşenen uzaktan kumandalı patlayıcıyla saldırı düzenlendi.

4 askerimizin şehit olduğu hain saldırıda, 4 askerimiz ise yaralandı. Saldırıda yaralanan askerler Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındılar. Yaşanan saldırıdan sonra kaçan terörist grup için bölgede hava destekli operasyonlar başladı.

PKK'lı terörist gruplara yönelik başlatılan operasyonlar da dağlık bölgede kıstırılan teröristlere helikopterler tarafından ateşler açılarak sıkıştırıldı. Atak helikopterleri tarafından tteş altına alınan teröristlere yönelik devam eden operasyonlar saniye saniye cep telefonları ile kayıt altına alındı.

Editör: TE Bilisim