Türkiye başta olmak üzere dünyanın bir çok bölgesinde küresel ısınmalar ve iklim değişiklikleri sebebi ile artık havalar soğumuyor. Öyle ki Türkiye'de neredeyse kış yaşanmadı ve adeta bahar erken geldi. Şimdiden hafta sonu için plan yapanlar hava durumunun nasıl olacağına yönelik araştırmalar yapmaya devam ediyor. Peki ülkemizde hava durumu 14 Mart cumartesi ve 15 Mart pazar günleri nasıl olacak? Hafta sonu cumartesi ile pazar günleri hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü ne diyor?

14 Mart Cumartesi Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşıma bakıldığında Marmara Bölgesi, Akdeniz Bölgesi ve Ege Bölgesinde havanın sıcak olacağı 13 derece ile 24 derece arasında olacağı belirtiliyor. Özellikle Antalya'da hava sıcaklığının 24 derecede sabit kalacağı belirtilmektedir. İç Anadolunun Doğu kesimlerinde hava kapalı olacak iken Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Karadenizde ise yağmur bekleniyor.

15 Mart Pazar Hava Durumu Nasıl Olacak?

15 Mart Pazar günü plan yapanların dikkatli olması gerekiyor çünkü yayımlanan verilere göre havanın sert geçeceği görülmektedir. Marmara Bölgesinin, İç Anadolu Bölgesinin ve Karadeniz Bölgesinin yağmurlu olacağı görülürken Ege Bölgesi ile Doğu Anadolu Bölgesinin kapalı ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ise güneşli olacağı görülmektedir. Fakat yağmur yağsa da hava sıcaklıklarının yine mevsim normallerinin üzerinde seyir edeceği görülmektedir.

Editör: TE Bilisim