Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimat doğrultusunda Türkiye'de yeniden kısıtlamalar başlıyor. İlk tam kapanma 5 Aralık 2020 tarihi itibari ile gerçekleşecekken pek çok kişi market açık mı, bakkal açık mı, fırın açık mı gibi sorular sormaktadır. Sizin için hafta sonu tam kapanma yasaklarına ilişkin detaylı haberimizi hazırladık. Hafta sonu sadece nerelerin açık olacağı, saat kaçta işlemlerin yapılabileceğine yönelik tüm bilgiler haberimizde mevcuttur.

Hafta Sonu Çalışma Saatleri

Hafta sonu market, fırın, bakkal, gazete bayi, manav, kasap, kuruyemişçi gibi işletmeler açık olacak. Ancak bu işletmeler sadece sabah saat: 10.00 ile akşam saat: 17.00 arasında açık olacaktır. Bu saatlerinde haricinde bu işletmeler de kapalı olacak ve vatandaşlar markete, bakkala, fırına, kasaba, manava diye dahi dışarı çıkamayacak.

Markete, Manava Nasıl Gidilecek?

Vatandaşlar 5 Aralık ile 6 Aralık tarihlerinde sadece yaya olarak yani yürüyerek evlerine en yakın konumdaki market, manav, kasap, kuruyemişçi, gazete bayisine giderek alışverişlerini gerçekleştirebilecektir. İşlemler yukarıda da belirtildiği gibi sadece 10.00 ile 17.00 arasında yapılacak. saat 17.00'dan sonra sokakta yaya dahi kimse olmayacak çünkü açık olması gereken tüm işletmelerde 17.00'dan itibaren kapatılacak. İşi olmadan dışarı çıkan, alışveriş yapmak için yaya olarak değil araç kullanan vatandaşlara da cezai işlem yapılacaktır.

Sokak Satışı Yasaklandı

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge doğrultusunda sokak, cadde, ara ya da tenha yerlerde işletmelerin kendi şahsi araçları ile satış yapmaları yasaklandı. Vatandaşların alışveriş için en yakın yere yaya olarak gitmesi ve geri hemen eve dönmesi gerekmektedir. Tüm sokaklarda, caddelerde bekçi, polis, jandarma ve asayiş kuvvetleri nöbet tutacak, kontrol için devriye görevi yapacak.

Editör: TE Bilisim