Emniyet Genel Müdürlüğünün bilindiği üzere uzun süredir bekçi alımı yapması beklenmekteydi. Bekçi konusunda ilk adımlar aylar önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulmuştu.

Ancak aradan aylar geçmesinde rağmen bir türlü ilan yayımlanmamıştır. İşin Olsa ekibi olaraka bekçi alımı haberini sürekli olarak gündeme getirmekten kaçınmadık ve adayların sesi olmaya devam ettik. Haberimiz sonrası Resmi Gazete'de bekçi alımı kadrosu 7 bin 500 olarak duyuruldu umarız ki atamalarda en kısa sürede yapılır.

DÜNKÜ HABERİMİZİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

ARANACAK ŞARTLAR

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Sağlık sorunu olmamak
Lise mezunu olmak
Fiziki kusuru olmamak
Başvuru yaptığı ilde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak
Boy - kilo orantılı olmak

Yukarıda belirtilmiş olan şartlar genel olarak Emniyet Genel Müdürlüğü bekçi alımında aranmakta olan şartlardır. 7 bin 500 kişilik bekçi alımı yapılırsa büyük ihtimal yine bu şartların aranması bekleniyor. Peki alımlar ne zaman yapılacak.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK

25 Ağustos 2017 tarihleri Resmi Gazete'yi incelediğimiz de Emniyet Genel Müdürlüğünün 7 bin 500 kişilik bekçi alımına hakkı olduğu görülmektedir. (Çarşı ve Mahalle bekçisi) Ancak alımların şu an için ne zaman yapılacağına dair bir bilgi verilmedi. Yani Resmi Gazete'de yayımlanan duyuru ile Emniyet Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatı için 7 bin 500 kişilik çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu tahsis edildiği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim