İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlanan ve uzun süredir başarılı operasyonlarına devam etmekte olan Jandarma Genel Komutanlığı açık pozisyonları için rütbelere göre askeri personel alımı ilanlarını hazırlamakta ve resmi internet sitesinde yer almakta olan personel temin bölümünden kamuoyuna bildirisini duyurarak askeri personel alımlarını başlatmaktadır.

Jandarma Genel Komutanlığının en seçkin sınıflarından bir tanesi olan Jandarma Özel Harekat (JÖH) alımlarına yoğun ilgi duyulmaya devam ederken haberi olmayan adaylarımız için JÖH alımlarında askerlik terhis şartının kaldırıldığı ve yaş şartının esnetildiğini bir kez daha duyuruyoruz.

ASKERLİK TERHİS ŞARTI KALDIRILDI

Bundan önce Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Özel Harekat (JÖH) alımlarında askerliğini yapmış olmak ve 3 yıldan fazla sürenin geçmemiş olması gerektiği şartı aranmaktaydı. Ancak artık askerlik şartı aranmamaktadır. Yani askere gitmeden de adaylar JÖH alımına başvurabilir.

YAŞ ŞARTI ESNETİLDİ

Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Özel Harekat (JÖH) alımlarında adayın 25 yaşını bitirmemiş olması gerekirken şimdi bu yaş şartı 27'ye yükseltilmiştir.

ÖNEMLİ NOT

Çok sayıda aday halen JÖH alımlarında askerlik şartının arandığını ifade etmektedir. İlgili askerlik şartı aramayan komutanlık Jandarma Genel Komutanlığıdır. Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik Komutanlığında halen aynı şartlar geçerlidir.

ASKERİ İLANLARI BURADAN TAKİP EDİNİZ

Editör: TE Bilisim