Ülkemizde kamu kurumlarının atamaları Kamu Personeli Seçme Sınavı, kura yöntemi ya da mülakat sistmei ile yapılmakta olup kazanan adayların kurumda işe başlaması için güvenlik soruşturması işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir. Ancak geçtiğimiz sene gelen çalışmalardan sonra güvenlik soruşturması kaldırılmıştı. Güvenlik soruşturmasının kaldırılmasından sonra Emniyet Genel Müdürlüğü EGM'ye gönderilen kamu kurumlarının güvenlik soruşturması talepleri ilgili kurumlara geri gönderildi. Buna göre adaylar halen işe başlayamadı ve tekrardan güvenlik soruşturmasının getirilmesi için konu Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'ye taşınıyor ve Ocak ayının ikinci haftası tekrar konu görüşülecek.

GÜVENLİK SORUŞTURMASI GERİ GELECEK

Türkiye Büyük Millet Meclisi en son 2 Ocak tarihinde Libya için askeri gönderme yasasını onayladı ve tatile çıktı. Buna göre meclis halen tatildi ve görüşmeler 14 Ocak 2020 tarihinde başlayacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM 14 Ocak tarihinde açıldıktan sonra görüşülecek olan konuların ilk başlarında güvenlik soruşturması hususunun yer alması bekleniyor.

İlgili görüşmeler yapıldıktan sonra gerekli onayların verilmesi ve güvenlik soruşturmasının yeniden getirilmesi bekleniyor. Öyle ki EGM kendisine gelen kamu kurumlarının güvenlik soruşturması taleplerini ilgili kurumlara geri gönderiyor. Ancak TBMM tarafından güvenlik soruşturması yasası onaylanırsa EGM tekrardan adaylar için incelemelere başlayacak.