Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan kamu kurumları kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımları gerçekleştirdiği gibi yine stajyer alımları da gerçekleştirmektedir. Bu alımlar için kurumlar resmi internet sitesinden adaylara bilgi vermektedir.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı aracılığı ile yeni yayımlanan ilan da 15 Nisan 2017 tarihine kadar müracaatların alınacağı ve toplam bin 540 kişilik stajyer alımı yapılacağı belirtildi. Peki hangi pozisyonlar ve merkezler için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı alım yapacak.

HAZİRANDA STAJLAR BAŞLIYOR

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı stajyer alımların da stajlar Haziran 2017 tarihi itibari ile başlayacak ve toplam 4 dönem yapılacak. Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında stajlar yapılacaktır.

Her ayrı dönem için 36 merkez teşkilatına ve 349 taşra teşkilatına stajyer alımı yapılacak. Toplam da ise bin 540 kişilik stajyer alımı yapılmış olacak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığında staj yapmak isteyen adaylardan başvuru formu, üniversiteden alınacak öğrenci belgesi, Staj süresince üniversitelerce iş kazası ve meslek hastalığı sigortasının yaptırıldığını veya yaptırılacağını gösteren belge, zorunlu staj belgeleri istenecektir.

Adayların bu belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Başvurular elden ya da posta yolu ile yapılabildiği gibi öğrenciler bireysel olarak ya da okulun resmi üst yazı aracılığı ile müracaatlarını yapabilecek.

Staj Bilgisi İçin Tıklayınız