Bilindiği gibi Gümrük ve Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz sene 18 Ekim 2016 tarihinde yayımladığı duyuru ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 763 memur alımı yapacaklarını duyurmuştu. Bu alım ilanının ardından KPSSP3 puan türünden 70 ve üzeri alan ortalama 2 bin aday mülakatlara çağrıldı. Müracaatlar sonucunda mülakatlar 12 Aralık 2016 ile 4 Ocak 2017 tarihlerinde düzenlendi.

Mülakat sonuçlarının kısa sürede açıklanması bekleniyordu çünkü yaklaşık 2 bin kişilik bir müracaat olmuştu fakat aradan aylar geçmesine rağmen halen mülakat sonuçları kamuoyuna duyurulmadı ve adaylar bu durumdan şikayetçi oldu.

REFERANDUMDAN SONRA

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde yaptığımız haberde Gümrük ve Ticaret Bakanlığının 763 memur alımı sonuçlarının ne zaman açıklanacağını duyurmuştuk. Buna göre 763 memur alımı mülakat sonuçları referandumdan sonra açıklanacak.

Kısaca adaylar 2,5 ay bekledi ancak bir ay gibi bir süre daha beklemeleri gerekmektedir. 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan referandumdan sonra adaylara mülakat sonuçlarının duyurulması bekleniyor. Tabi referandumdan sonra olası yaşanabilir olan gelişmeler ile bu sürenin ertelenmesi de gündemde. Pek çok aday neden bu kadar fazla sürdüğünü ve mülakat sonuçlarının referandumdan sonraya ertelenmeyip şimdi açıklanması gerektiğini belirtmektedir. Ancak yine de sonuçlar 16 Nisan'dan sonra açıklanacak.