Ülkemizde faaliyetlerine uzun süredir devam etmekte olan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı her sene açık pozisyonlar için personel alımları yapılmaktadır. Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda kamuoyuna duyurulan bildiri ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığının kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 763 personel alımının yapılacağı belirtilmişti.

17 Ekim 2016 tarihinde yapılan bu duyuru ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığının kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 763 memur personel alımı yapacağı öğrenilmişti. 21 Ekim 2016 ve 31 Ekim 2016 tarihlerinde Gümrük Bakanlığı 763 personel alımı başvuruları yapıldı.

HANGİ POZİSYONLARA BAŞVURU YAPILMIŞTI

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından kamuoyuna ilan edilen bildiri ile toplam 763 personel alımı yapılacağı duyurulmuştu peki hangi pozisyonlar için personel alımı yapılacaktı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı muhafaza memuru, muayene memuru, memur, avukat, programcı ve tüketici hakem heyeti raportörü kadroları için toplam 763 personel alımı yapılacaktı ve başvurular tamamlanmıştı. Ancak halen sonuçlar açıklanmadı.

SONUÇLAR REFERANDUMDAN SONRA

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 763 personel alımı sonuçları Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkcinin açıklamasında göre referandumdan sonra açıklanacak. Buna göre Gümrük Bakanlığı personel alımı sonuçlarının 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandumun sonu ermesi ile açıklanacak. Ancak henüz net tarih belli değil. Referandumdan sonra net tarih duyurulabilir.