Türkiye Geneli devam eden kısıtlamalar sonucunda düşen Vaka sayıları göz önüne alınrak Cumhurbaşkanlığından 1 Haziran 2021 tarihinde Kabine toplantısı yapılacak. Toplantı sonucunda Cumhurbaşkanı Tüm Türkiye ye seslenerek yeni kararları açıklayacak. Vaka sayılarının 7 bin altına düşmesi sebebi ile de normalleşme sürecine girileceği görülmektedir. Peki Hangi kısıtlamaların kalkması gündem de? Genelge yayımlanacak mı?

KABİNE TOPLANTISI YAPILACAK!

Gözler Kabine toplantısında. Önce Sağlık Bakanlığı ile bilim kurulu toplanacak ve çıkan kararlar kabine Toplantısında masaya koyularak tüm detaylar ve veriler görüşülecek. 17 Mayıs 2021 tarihinde sona eren Sokağa Çıkma kısıtlaması ardından kademeli Normalleşme sürecine girilmişti. Kademeli normalleşmede hafta sonları devam edecek olan Sokağa çıkma kısıtlaması vardı. Söz konuus kademelemi normalleşme 1 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecek. 1 Haziran'da yapılacak Kabine toplantısında yeni kararlar çıkacak.

YENİ NORMALLEŞME ADIMLARI BEKLENİYOR!

Bildiğiniz gibi tam kapanma öncesi Vaka sayıları 65 bin sınırına kadar gelmişti. Ancak en son verilere baktığımızda durum 7 bin altına düştü ve son veriler olan 30 Mayıs 2021 tarihli vaka sayıları şöyle:

Durum böyle olunca yeni normalleşmeler masa da. kabine toplantısı ve Cumhurbaşkanı kararı ile yeni normalleşme adımlarında Soğaka Çıkma kısıtlamalarının esnetimesi ve Restoran, Kafe, Spor salonları, Kahvehaneler ve Düğünlerde yeni normalleşme adımları bekleniyor.

GENELGE NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

1 Haziran 2021 tarihi akşam saatlerinde Kabine toplantısı sonuçları açıklanacak. Çıkacak yeni kararlar İçişleri Bakanlığı tarafından değerlendirilerek Genelge hazırlanacak. Söz konusu yeni normalleşme genelgesi İçişleri Bakanlığı tarafından 1 Haziran 2021 Gecesi tüm Türkiye ye duyurulacak.