Ankara'da yaşanan ve 99 kişinin hayatını kaybettiği hain terör saldırısını protesto etmek için yollara çıkan görme engelliler beyaz bastonla yürüdüler. Çanakkale'de görme engelliler, son zamanlarda yaşanan terör saldırıları için beyaz bastonla yürüş gerçekleştirdiler.

 

BEYAZ BASTONLA YÜRÜYÜŞ

Dünya Beyaz Baston ve Güvenlik Günü için bugün saat 10.00'da düzenlenen etkinlikte; Altı Nokta Körler Derneği Çanakkale Şubesi, Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şube ve Çanakkale Engelliler Derneği Spor Kulübü üyeleri, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Altı Nokta Körler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Uğur Karabıyık, Çanakkale Engelliler Derneği ve Spor Kulübü Başkanı Adem Kurt, Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Zeki Tezel, Çanakkale Görme Engelliler Spor İl Temsilcisi Akif Telli ve görme engelli vatandaşların yanı sıra, etkinliğe Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, AK Parti Çanakkale milletvekili adayı Jülide İskenderoğlu, MHP Çanakkale Milletvekili Adayı Hatice Korkmaz, AK Partili Belediye Meclis üyeleri İsmail Sessiz ve Ersin Aycibin ile çok sayıda vatandaş katıldı.

GÖRME ENGELLİLER

Konuşma yapan Uğur Karabıyık, "Ne yazık ki bu sene nefret dolu, buruk, hüzünlü ve düşünceli bir şekilde geçirmekteyiz. Nefretimiz, her zaman bir bütün olmuş olan Türk milletinin din, dil, ırk, mezhep, renk gibi özellikleri öne sürerek bölmeye ve bizleri gelenek ile göreneklerimizden uzaklaştırmaya çalışan kişilere ya da kuruluşlara. Hüznümüz uğruna canlarını verdikleri, vatan toprağında yatan şehitlerimizden dolayı. Düşüncelerimiz, ülkemizde halen yaşamakta olan engellilere tam olarak hakları verilmezken, erişilebilirliğimiz sağlanmazken bu terör belası yüzünden ne yazık ki aramıza katılmak zorunda olan engellilerin sayıları gün geçtikçe artmasından dolayıdır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından engelliler, beyaz bastonlarıyla Atatürk Anıtı'ndan yaklaşık 500 metre mesafedeki Truva Atı önüne sessiz yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından grup dağıldı.

Editör: TE Bilisim