Ülkemizin komşu ülkelerinden bir tanesi olarak bilinen Suriye'de bilindiği üzere iç çatışma uzun süredir devam ediyor. Türkiye'nin büyük destekleri ve yaptığı hem kara harekatları hemde hava harekatları ile Suriye'de bulunan iç çatışma büyük ölçüde tamamlandı ve Türkiye sınırının büyük bir bölümü temizlendi. Öyle ki artık Suriyeliler bayram ailelerinin yanına gidiyor ve bayram sonrası yeniden Türkiye'ye giriş yapıyor.

Türkiye'de ortamlarının rahat olması için çalışmalar sürdüğü ve Suriyelilerin barınma, yemek ihtiyaçları karşılandığı için ülkemize gelen Suriyeli sayısı artmaya devam ediyor. Buna göre Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile Türkiye'de bulunan Suriyeli sayısının ne kadar olduğu açıklandı.

RESMİ RAKAMLAR AÇIKLANDI

Buna göre Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce yapılan açıklama da Türkiye'de barınma merkezlerinin dışında toplam 3 milyon 364 bin 226 Suriyelinin kaldığı ve barınma merkezlerinde ise 15 bin 28 kişinin kaldığı söylendi. Yani bu rakamlar ile Türkiye'nin yüzde 4,43'lük bölümünün Suriyeliler tarafından oluşturulduğu görülmektedir. Suriye'de iç ortamın hazırlanması ile Suriyelilerin bu alanlara taşınması bekleniyor ancak bayram evlerine giden Suriyeliler evlerinde kalmıyor ve yeniden Suriye'ye gidiyor. Yani taşıma durumunda da Suriyelilerin nasıl tepki vereceğiz merak ile bekleniyor.

Editör: TE Bilisim