Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere çok sayıda personel alımı yapmaya devam ediyor. Yayımlanan ilanlara göre personel alımları gerçekleştirildiği gibi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile tercihlerin alındığı merkezi yerleştirme memur atamalarında da personel alımı gerçekleştirmektedir.

2017 yılı içerisinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kaç personel alımı yapacağı büyük merak ile beklenirken Bakan Faruk Çelik bu konu hakkında müjdeli bir haber verdi.

Personel Alımında Israrcıyız

Geçtiğimiz haftalarda katıldığı televizyon programında pek çok konu da soruları yanıtlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik 2017 yılında kaç personel alınacağı sorusunu da yanıtsız bırakmadı.

Bakan yaptığı açıklamasında 2 bin 500 personel alımında ısrarcı olduklarını duyurdu. Tabi bu personel alımı henüz kesin değil gibi görünmekte olup Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı ile yapılan görüşmelerin devam ettiği tahmin ediliyor.

Ancak Bakan Faruk Çelik'in 2 bin 500 personel alımında ısrarcı olduklarını belirtmesi ile 2017 yılı içerisinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2 bin 500 personel alımı gerçekleştirebileceği düşünülmektedir. Henüz alımların hangi pozisyonlar için yapılacağına dair ise net bir bilgi yok.