Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere çok sayıda memur personel alımı gerçekleştirmektedir. Yüz binlerce KPSS mağduru atama için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından bu sene atama beklemektedir. Bakan Faruk Çelik geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamasında 2 bin 500 memur personel alımında ısrarcıyız demişti.

Yine Faruk Çelik, 2 bin 500 memur personeli alımı hakkında Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini söylemişti. Ancak bu alımlar hakkında halen  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından ve Maliye Bakanlığından duyuru yapılmadı.

MÜHENDİSLER ATAMA BEKLİYOR

Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisi, Veteriner ve Su Ürünleri Mühendisi vb. gibi atama bekleyen yüz binlerce aday kampanya başlatarak bu sene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 20 bin personel alımı yapmasını istiyor.

Ancak Bakan Faruk Çelik yaptığı açıklamasında 2 bin 500 memur personel alımında ısrarcıyız demişti. Fakat bu alımlardan dahi halen haber gelmedi.
Maliye Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının görüşmeler yaptığını ve 2 bin 500 kişilik memur alımı hakkında onay verilmesi bekleniyor ancak yine de alım sayısı fazla olduğu Maliye Bakanlığı GTHB için daha az memur personel alımına izin verebilir. Gelişmeler ve alım ilanı yayımlandıkça size bilgi vereceğiz.
Editör: TE Bilisim