Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının memur personel alım ilanını yaklaşık 500 bin aday takip ediyor ve Bakanlığın alım ilanı yayımlanması bekleniyor. 500 bin aday Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2017 yılı içerisinde 2 bin 500 kişilik kadro ayırması talebinde bulunmuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasında 2 bin 500 memur personel alımı hakkında görüşmeler yapılıyordu ancak bu konu hakkında kamuoyuna her hangi bir dönüş yapılmadı.

FARUK ÇELİK ISRARCIYIZ DEMİŞTİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamasında 2 bin 500 kadro alımı için ısrarcı olduklarını ve bu konu hakkında Maliye Bakanlığı ile görüşmeler yaptıklarını duyurmuştu. Peki 2 bin 500 memur personel alımlarına ne oldu? Alımlar yapılacak mı?

NORM KADRO GÜNCELLEMESİ YAPILIYOR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile yurt geneli norm kadro güncellemesi yapılacağı belirtilmişti ve normal kadro güncellemesinin bugün kesin olarak tamamlanacağı beklenmektedir.

Norm kadro güncellemenin yapılması ile 2 bin 500 kişilik kadro alımı hakkında bir duyurunun yapılması da beklenmektedir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından 2 bin 500 kişilik alımı hakkında kesin bir açıklama gelmediği için bu konu hakkında net tarih verilmemektedir. Ancak norm kadro güncellemelerinin kesin olarak tamamlanması ile 500 bin adaya müjdeli haber gelebilir.