Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 100 Günlük İcraat Programı'nın sıkı takipçisi olduğunu açıklayana Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, genç girişimcileri teşvik edecek destek paketinin de detaylarını açıkladı.

200 BİN TL HİBE DESTEĞİ BAKANLIKTAN

Bakanlık tarafından destek verilen BİGG Teknogirişim Programı ile genç ve yenilikçi girişim adaylarının hayallerini gerçeğe dönüştürülmesi yönünde yapılan çalışmaların teknoloji ve yeni yenilik odaklı iş fikirleri, nitelikli istihdam oluşturacağını açıklayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, fikirin en temelinden pazara kadar olan her yenilikçi fikrin Bakanlık ve Devlet olarak desteklediklerini açıkladı. Bakanlık olarak bu sayede uluslararası rekabet gücü olan, teknoloji düzeyi daha yüksek olan ürün ve hizmet geliştirilebilen firmaların ekonomiye destek olacağını düşündüklerini belirtti. Ekonomiye sağlanan bu destek ile birlikte aynı zamanda sağlanan nitelikli ürünler ile dış bağımlılığın azaltılmasına katkı sağlandığı belirtilmektedir.

Program dahilinde bu zamana kadar bin girişimcinin yatırım desteği alarak şirketlerini kurdukları ve fikirlerinin hayata geçirildiği açıklandı.

Editör: TE Bilisim