Başta taşeron işçiler olmak üzere birçok işçi ve çalışanın hem sosyal medya hem de medyada seslerini duyurdukları konuların başında kadro vaadi geliyor. Özellikle geçtiğimiz aylarda TBMM tarafından 2020 yılı içerisinde kadro sayısının belirlenmesi sonrasında işçi ve çalışanların da tepkileri ortaya çıkmaya başladı. 4/D’li statüsünde çalışacak olan işçi sayısı 2020 yılı için 961 olarak belirlenmesi İşin Olsa olmak üzere birçok kanaldan kadro talebi isteklerini dile getiriyorlar.

CHP’den Kadro Açıklaması Geldi

Ömer Fethi Gürer geçtiğimiz meclis toplantısında kadroya geçemeyen personeller hakkında yaptığı açıklamalarında“Sağlık çalışanlarının sorunları çözüm bekliyor. Atanamayan 500 bini aşkın sağlık bölümü mezunları atama beklemektedir, atamaları bir an önce yapılmalıdır. Hastanelerde boş kadrolar doldurulmalıdır. Taşeron firmalarda hastane bilgi işlem, diş protez, laboratuvar, radyoloji görüntüleme merkezi, fizik tedavi seans usulü çalışanları, kiralık araç şoförleri, yemekhane, sosyal tesis ve aile hekimliği biriminde çalışanların kadroları verilmelidir”ifadelerine yer vererek kadro talebine dikkat çekti.

İşçiler Kadro Sayısına Tepkili

Geçtiğimiz yıldan itibaren gündemden hiç düşmeyen taşeron hakları haberinin yanı sıra çalışanların, geçici ve taşeron işçilerinin en çok dikkat çektiği konularda biri de 2020 yılı için belirlenen kadro sayısı oldu. Bu noktada sitemiz aracılığı ile de seslerini duyurmaya çalışan taşeron işçiler, kadro sayısını 2020 yılı içerisinde artırılmasını ve seçimler öncesinde verilen sözlerin tutulmasını bekliyor.

Editör: TE Bilisim