Türkiye'nin dört bir yanında vardiyalı çalışan kişiler ve geceleri dışarıda olan kişilerin evlerine rahat bir şekilde gelebilmesi için otobüsler 7/24'e çekildi. Yani artık otobüsler sadece sabah ile akşam arasında çalışmıyor. Aynı zamadna geceleri de çalışıyor fakat geceleri saatte genelde bir tane otobüs kalkıyor tabi işlek yerde durum daha farklı olarak biliniyor olup İETT yönetmeliğinde geceleri yolculuk yapan kadınların durak harici istediği yerde inebileceği öğrenildi. Peki bu durumdan halkın ve otobüs şoförlerinin haberi var mı?

TRAFİĞİ TEHLİKEYE ATMAYAN YERDE İNEBİLİR

İETT yönetmeliği incelendiğinde geceleri yolculuk yapan kadınların saat 22.00'den başlayarak 05.00'a kadar trafiği tehlikeye atmayan her hangi bir noktada durak olmasa dahi inebileceği öğrenildi. Buna göre kadın yolcunun inmek istediği yerde durak olmasa da inebileceği öğrenildi fakat trafiğin kesinlikle tehlikeye atılmayacağı bir nokta olması gerekiyor.

Konu hakkında açıklama yapan  Otobüs İşletme Dairesi Başkanı Ayhan Ayvaz görevli şoförlere yılda iki kere eğitimlerin verildiği ve bu eğitimlerde kadın yolcuların saat 22.00 - 05.00 arasında trafiği tehlikeye atmayan istedikleri her hangi bir noktada inebileceklerini anlattıkları söylendi. Buna göre bu konuda hem şoförlerin hemde halkın bilinçli olması gerektiği yorumları yapılmaktadır. Diğer şehirlerde ki otobüslerin yönetmelikleri nasıl çalışma durumları nasıl bu konu hakkında işletmelerden açıklama bekleniyor.